Werkplekapparatuur reinigen is vakwerk

Heeft u zelf wel eens geprobeerd het toetsenbord of de muis goed schoon te maken? En dan hebben we het niet alleen over het vuil dat je ziet, maar ook over de niet zichtbare vervuiling. Grote kans dat het een hele opgave is en dat het u niet goed is gelukt. En dan heeft u […]

9 mei 2017

Heeft u zelf wel eens geprobeerd het toetsenbord of de muis goed schoon te maken? En dan hebben we het niet alleen over het vuil dat je ziet, maar ook over de niet zichtbare vervuiling. Grote kans dat het een hele opgave is en dat het u niet goed is gelukt.

En dan heeft u waarschijnlijk nog niet eens stilgestaan bij het feit dat er iets fout kan gaan en de computer en de rest van uw apparatuur kan uitvallen. Met ander woorden: een toetsenbord of muis is nog niet zo één, twee, drie schoongemaakt. Bij THP hebben wij hier ons vak van gemaakt. We hebben ons er in gespecialiseerd, leiden onze eigen vaste mensen op en ontwikkelen onze eigen tools, zoals ons innovatieve reinigingskarretje. Maar waarom doen we dat?

Ervaringen en kennis

Onze corebusiness is dieptereiniging van werkplekapparatuur. Het concurrentievoordeel zit dan ook in de unieke kennis die wij bezitten en die wij hebben vergaard om onze opdrachtgevers ervan te laten profiteren. Per dag maken wij tussen de 1000-1500 werkplekken schoon waardoor wij vaak genoeg situaties tegenkomen die aanleiding geven tot innoveren. Deze innovaties doen wij zelf. Zo doen we weer nieuwe kennis en ervaringen op om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Mensen opleiden

Omdat wij één van de weinige partijen zijn die zich helemaal heeft toegelegd op de reiniging van werkplekapparatuur leiden wij zelf onze mensen op. We hebben onze eigen manier van werken ontwikkeld en die wordt in de praktijk overgedragen. Daarnaast zijn al onze medewerkers NEN 3140, ESD en VCA gecertificeerd. Hierdoor zijn ze instaat om vakkundig en professioneel onderhoudswerkzaamheden te verrichten aan de apparatuur. Daarnaast zijn een aantal van onze medewerkers gespecialiseerd in kabelmanagement en het reinigen van serverruimtes.

Verder zijn er regelmatig trainingen om het kennisniveau en manier van werken van de onderhoudsmedewerkers up-to-date te houden. Omdat wij opleiding en kennis van onze medewerkers belangrijk vinden, zijn zij allemaal bij ons in dienst. Dit zorgt voor continuïteit en de medewerkers weten wat ze doen. Sterker nog, onze medewerkers bezoeken een vaste groep klanten, waardoor de klant meestal dezelfde onderhoudsmedewerkers treft.

NEN 3140-certifcaat

Werken met werkplekapparatuur is een specialistische aangelegenheid. Er worden hoge eisen gesteld aan het omgaan met elektrische installaties als computers en printers. Daarom is THP in het bezit van het NEN 3140-certificaat. NEN 3140-certificering is verplicht voor eenieder die werkzaamheden uitvoert in of rondom elektrotechnische installaties. De norm is ook van toepassing op gebruik, onderhoud, inspectie en beheer van elektrische arbeidsmiddelen.

Veiligheid voorop

Naast NEN 3140 zijn we ook NEN-EN 50110-1-gecertificeerd. NEN-EN 50110-1 kent minimale eisen voor het veilig werken aan, met en in de nabijheid van elektrische installaties. THP werkt volgens bovengenoemde norm en heeft bovendien oog voor de Arbo-regelgeving en veiligheidsinspecties. Zo zijn onze medewerkers gecertificeerd volgens de ESD-norm, (Electronic Static Discharge) en VCA-norm (Veiligheid, Gezondheid en Milieu).

Niet zo maar even

Het reinigen van het toetsenbord, muis of andere apparaten is niet zo maar een ‘dingetje’. Iedereen kan een doekje over het toetsenbord halen, maar dit op een veilige, verantwoorde en effectieve manier doen vraagt om een specialist!

Delen:
?