Wat is de ISO 14644-1 voor datacenters?

15 april 2019

Internationaal zijn er verschillende ISO normen opgesteld. De ISO 14644-1 is de norm die gehanteerd wordt voor cleanrooms, datacenters, serverruimtes en werkplekken. Deze ISO norm is opgesteld om vast te leggen welke concentratie van deeltjes in de lucht een gevaar vormt voor producten of personen in de ruimte. De ISO norm is opgedeeld in 9 klassen. Hoe lager de klasse, hoe minder deeltjes er in de lucht aanwezig mogen zijn. De klasse voor datacenters is klasse 8.

Een datacenter is ook een cleanroom

Over het algemeen gelden ruimtes als operatiekamers als cleanrooms. Omdat er in datacenters ook heel weinig deeltjes in de lucht mogen zitten, is een datacenter in feite ook een cleanroom. Er staan belangrijke apparaten die gevoelig zijn voor deeltjes. Wereldwijd houden veel bedrijven al de ISO 14644-1 norm aan. Het is verstandig om dit te doen om er zeker van te zijn dat er niet teveel schadelijke stoffen in uw datacenter rondzweven.

Een cleanroom schoonmaken

Het is belangrijk om uw cleanroom regelmatig te laten schoonmaken om er zeker van te zijn dat u voldoet aan de ISO 14644-1 norm. THP heeft zich gespecialiseerd in het onderhoud van datacenters en dus ook in het verminderen van de deeltjes in de lucht tot een veilige ISO norm. Wij kunnen uw cleanroom op een professionele wijze schoonmaken zodat u voldoet aan de ISO norm.

De ontwikkeling van cleanrooms

Het concept van cleanrooms is ontstaan in de 20e eeuw. Cleanrooms werden in die tijd al ingezet bij het ontwikkelen van wapens en voor het opereren van patiënten. Dit omdat het hier absoluut niet wenselijk is als er schadelijke deeltjes rondzweven. Ook in 2019 worden cleanrooms nog altijd gebruikt maar niet meer alleen voor wapens en ziekenhuizen. Ook datacenters en laboratoria zijn hier een onderdeel van geworden. Één schadelijk deeltje op een kwetsbaar onderdeel kan rampzalig zijn. Het is dus belangrijk dat uw cleanroom goed schoon gehouden wordt!

Uw cleanroom schoonmaken

Wilt u weten hoe u kunt beginnen met het professioneel schoonmaken van uw cleanroom, dus uw serverruimte en datacenter? Wij hebben een handige check die hier speciaal voor is ontwikkeld. U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie over het professioneel schoonmaken van uw datacenter. U kunt ook gelijk een prijsopgave bij ons krijgen!

Delen:
?