Tweede fase pilot THP en Radboudumc van start

De tweede fase van de pilot die THP in samenwerking met het Radboudumc houdt, is deze week van start gegaan. De hygiëne van de werkplekapparatuur staat bij deze pilot centraal. Ondersteunen ziekenhuissector Als specialist in het reinigen van werkplekapparatuur ondersteunen we de ziekenhuissector graag met kennis en oplossingen. In een eerste fase van de pilot is […]

26 maart 2015

De tweede fase van de pilot die THP in samenwerking met het Radboudumc houdt, is deze week van start gegaan. De hygiëne van de werkplekapparatuur staat bij deze pilot centraal.

Ondersteunen ziekenhuissector

Als specialist in het reinigen van werkplekapparatuur ondersteunen we de ziekenhuissector graag met kennis en oplossingen. In een eerste fase van de pilot is aangetoond dat de medische computerapparatuur dankzij onze innovatieve onderhoudsmethode langer hygiënisch schoon blijft. Voor deze test is gebruik gemaakt van de ATP-meter, waarbij je op een snelle en objectieve manier het schoonmaakproces kunt beoordelen.

Onderzoek naar micro-organismen

Omdat de ATP-metingen geen indicatie geven over het aantal en soort micro-organismen is in deze vervolgfase gekozen voor een onderzoek met een kwantitatieve bacteriologische meetmethode. Op verschillende afdelingen van het ziekenhuis worden de komende weken metingen door THP en het Radboudumc uitgevoerd die inzicht moeten geven in het aantal micro-organismen op toetsenborden en muizen. Dit is belangrijk omdat de micro-organismen het uiteindelijke potentiële risico voor eventuele overdracht naar de patiënt kunnen vormen.

Delen:
?