In maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Deze vindt plaats midden in de coronapandemie. Gemeenten zijn druk bezig om veilig stemmen mogelijk te maken. Stempotloden vormen hierbij een groot risico. Gelukkig is hiervoor een oplossing, waardoor de verkiezingen efficiënt kunnen verlopen: de UV-C desinfectiebox.

stempotloden desinfecteren verkiezingen

In maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Deze vinden plaats midden in de coronapandemie. Gemeenten zijn druk bezig om veilig stemmen mogelijk te maken. Stempotloden vormen hierbij een groot risico. Gelukkig is hiervoor een oplossing, waardoor de verkiezingen efficiënt verlopen: de UV-C desinfectiebox.

13 miljoen stempotloden

Sommige gemeenten willen extra stempotloden gaan inkopen voor hun inwoners, waardoor elke inwoner een eigen stempotlood heeft. Als dit in heel Nederland gebeurt, betekent dit een groot financiële en ecologische voetafdruk. Het inkopen van 13 miljoen stempotloden kan namelijk wel €1.500.000,- extra kosten opleveren. Daarnaast moeten 75 extra bomen worden gekapt voor de productie van deze potloden. Om de jaarlijkse CO2 opname van deze bomen te compenseren, moeten wel 300 jonge bomen worden geplant.

Distributie stempotloden

Mocht een gemeente toch kiezen voor het faciliteren van eigen stempotloden voor haar gemeente dan staat zij voor een nog grotere uitdaging, namelijk de distributie van de potloden. Door de coronacrisis zijn er meer stemlocaties bijgekomen. Het is hierdoor lastig om in te schatten hoeveel inwoners naar een bepaalde locatie gaan om te stemmen. Het laatste wat u wilt, is een te kort aan stempotloden op een locatie. Wat gaat er dan gebeuren?

Stempotloden desinfecteren

Een oplossing die efficiënter, veiliger en milieuvriendelijker is het desinfecteren van stempotloden met UV-C lichttechniek. THP heeft een speciale UV-C desinfectiebox ontworpen waarmee stempotloden kunnen worden gedesinfecteerd zonder extra veel handelingen. In deze box zitten speciale UV-C lampen die wel 99,999% van alle bacteriën, virussen en schimmels binnen 30 seconden doden. Inclusief het COVID-19 virus!

Stemmen in coronatijd

In maart mogen 13 miljoen Nederlanders stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronacrisis worden extra maatregelen genomen om de verkiezingen veilig te laten verlopen. Meer stemlocaties worden ingezet, stemhokjes worden regelmatig gereinigd en mondkapjes zijn verplicht. Er is echter nog een groot besmettingsrisico waar nog geen concrete oplossing voor is, namelijk de stempotloden. Deze potloden worden door honderden mensen op een dag aangeraakt. Het is hierdoor erg makkelijk om bacteriën, virussen en schimmels door te geven aan anderen binnen uw gemeenten. Om veilig stemmen in coronatijd te organiseren, kunt u stempotloden desinfecteren tijdens de verkiezingen.

Informatie aanvragen

Stempotloden desinfecteren tijdens verkiezingen? Maak kennis met de UV-C desinfectiebox!

Bent u benieuwd hoe stempotloden worden gedesinfecteerd met UV-C lichttechniek? In de onderstaande video vertellen wij u meer over het desinfecteren van stempotloden tijdens de verkiezingen.

Advies over dieptereiniging

Wij reinigen al sinds 1996 werkplekapparatuur in kantooromgevingen. In al deze jaren hebben wij de behoefte van de klant en haar medewerkers zien veranderen . Wij geven u daarom graag advies over het slim en effectief inrichten van het reinigingsproces.

Contact opnemen
?