Sociaal ondernemen THP

Voortgezet Speciaal Onderwijs – Het Prisma en THP uit Arnhem zijn een mooie samenwerking aangegaan waarbij leerlingen ‘In-house’ bij Het Prisma echte werkervaring kunnen opdoen. THP heeft, als eerste bedrijf uit Arnhem, hiervoor een stukje van haar bedrijf in het schoolgebouw van Het Prisma gevestigd.

Het project uitgelegd in een vlog

Wat leren de leerlingen precies?

De leerlingen van Het Prisma worden opgeleid om werkplekapparatuur zoals laptop, toetsenbord, beeldscherm en en mobile devices professioneel te reinigen. Dit onder goede begeleiding van specialisten van THP en docenten van Het Prisma.

Het eerste gedeelte van het schooljaar stond in het teken van lesgeven en trainen. Waarom is schone apparatuur belangrijk? Hoe maak je een toetsenbord, beeldscherm en laptop professioneel schoon? Welke middelen heb je hiervoor nodig? Wat zijn de risico’s? Maar ook hoe ga je om met de klant (sociale vaardigheden). Per onderdeel ontvingen de leerlingen een certificaat.

Inmiddels gaan we iedere week op pad met 12 leerlingen om de toetsenborden en overige apparatuur bij bedrijven in Arnhem te reinigen. Dit gaat super en de bedrijven waar we komen reinigen zijn enthousiast over de dienstverlening!

Waardevol werk creëren

Ons plan is om meer bedrijven uit Arnhem e.o. te betrekken bij het project. Wij willen graag met de leerlingen bij deze bedrijven de toetsenborden en overige apparatuur gaan reinigen. Zo creëren we nog meer waardevol werk voor de leerlingen.

Burgemeester Arnhem steunt ons!

Toen burgemeester Ahmed Marcouch hoorde dat VSO Het Prisma en THP uit Arnhem een mooie samenwerking zijn aangegaan waarbij leerlingen ‘In-house’ worden opgeleid tot specialisten in hardware-reiniging, aarzelde hij niet om de leerlingen toe te juichen! Bekijk het bezoek van de burgemeester in onderstaande vlog.

Sociaal Ondernemen in Arnhem

Door te participeren in het project kunnen de bedrijven een grote bijdrage leveren op het gebied van Sociaal Ondernemen in Arnhem e.o. Daarnaast zorgen zij ook nog eens voor schone laptops, mobile devices en toetsenborden op de werkplekken voor hun medewerkers.

Wilt u deelnemen aan het project? U kunt zich aanmelden via nathan@thp.nl. Of laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Aanmelden

?