BLOG – Happy! door goede hygiëne op reis

16 juni 2019

Afgelopen maand is onze collega Nick afgereisd naar het noorden van Vietnam. Samen met zijn broertje is hij gaan backpacken. Hierbij zijn ze allerlei soorten landschappen tegengekomen; van drukke steden zoals Hanoi en hoge bergen in Sa Pa tot mooie stranden in Ha Long Bay.

Bescherm jezelf

Voordat je afreist naar een land zoals Vietnam, is het noodzakelijk om jezelf te beschermen tegen ziektes. Dit doe je door inentingen te halen bij de GGD in Nederland, heel belangrijk. Tijdens het bezoek aan de GGD kreeg Nick nog drie andere belangrijke tips mee:

  1. Blijf uit de buurt van wilde dieren
  2. Bescherm jezelf tegen muggenbeten
  3. Voorkom voedselvergiftiging door te letten op hygiëne

Ik ga op reis en ik neem mee

THP is naast dienstverlener op het gebied van hardware-reiniging, ook leverancier van professionele reinigingsdoekjes voor hardware. Onze speciale reinigingsdoekjes zijn onderdeel van de Happy met schone hardware campagne die we afgelopen maart hebben gelanceerd. We vinden het belangrijk dat jij je mobiele apparaten op ieder moment kan schoonmaken. De reis van Nick was een uitstekend moment om te testen of onze doekjes ook tijdens het reizen van pas komen.

Dit was Nick zijn ervaring in Vietnam

‘’Na een 16-uur lange reis arriveerden we op het vliegveld in Hanoi. We hadden verwacht dat het een chaotische ervaring zou zijn maar alles op het vliegveld was redelijk kalm. Via de mobiele app Grab regelden we een taxi die ons naar het centrum van Hanoi bracht. De taxi chauffeur kon nauwelijks Engels, maar geen probleem, de app Google Translate was onze vriend. Ongeveer een uur later werden we midden in Hanoi afgezet. Direct belandden we in een wereld van chaos. De scooters en bussen raasden voorbij, honden liepen los tussen onze benen door en de stoep was niet beloopbaar. Iedereen liep op straat en op elke hoek van de straat stonden eettentjes die een variatie van geuren afgaven. Het was een mix van chaos en fascinatie, een cultuurshock die je of heel blij en nieuwsgierig maakt of heel angstig en voorzichtig”.

 

Hoe let je in de chaos op goede hygiëne?

‘’De volgende dag gingen we uiteten. Een medewerker van het hotel tipte ons op een goed restaurant. Eenmaal bij het restaurant aangekomen dacht ik terug aan het advies van de GGD: voorkom voedselvergiftiging door te letten op hygiëne. In het restaurant liep ik dan ook eerst door naar het toilet om mijn handen te wassen. Maar er was geen zeep!’’

‘’Ruim 2 uur later waren we klaar met eten. Aansluitend zijn we naar het uitgaansgebied van Hanoi gegaan. Daar aangekomen begon het te regenen. We dachtten dat het een korte regenbui zou zijn maar het begon harder te regenen en de mensen op straat liepen snel winkeltjes en eettentjes binnen om te schuilen. Een afdakje beschermde ons gelukkig tegen de regen. Tijdelijk. Binnen 5 minuten stroomde het water als een douche naar beneden, de riolen spoelden over en na een half uur stonden we tot aan onze knieën in het water”.

”Om antwoord te geven op de vraag: hoe let je in de chaos op goede hygiëne? Ik denk dat we het onderwerp ‘Goede hygiëne op reis’ zeker serieus moeten nemen maar we moeten hierin niet doorslaan. In veel gevallen is het gewoon niet te handhaven, dat moet je dan accepteren”.

 

Hoe bevielen de doekjes?

‘’De test was natuurlijk of de reinigingsdoekjes van THP van pas kwamen tijdens het reizen. Dat is zeker het geval! Tijdens het backpacken maakte ik veel gebruik van mijn telefoon. Denk aan foto’s maken, bezienswaardigeden Googlen en natuurlijk gesprekken vertalen die ik voerde met de locals. Daarnaast kwam ik vaak toiletten tegen waar geen zeep aanwezig was. Om toch mijn telefoon hygiënisch te houden komt zo’n reinigingsdoekje erg van pas. Ook als je aan het einde van de dag in het hotel aankomt is het fijn om je camera te kunnen schoonmaken. De volgende keer dat ik op vakantie ga neem ik de reinigingsdoekjes van THP zeker weer mee!’’

Ga jij binnenkort ook op reis? De professionele reinigingsdoekjes van THP zijn HIER te bestellen in handige Pocket verpakking. Handig voor tijdens het reizen!

Delen:
?