Professionele werkplekreiniging

ICT-reiniging

Onze manier van werken verandert

Waar 20 jaar geleden iedereen een eigen desktopcomputer had, zien we een verschuiving naar mobiel werken in kantoorgebouwen. De desktop is vervangen voor een laptop en tablet. Werkgevers faciliteren vaak alleen nog een werkplek met toetsenbord, muis en beeldscherm. De medewerkers kunnen nu op iedere willekeurige werkplek hun laptop aansluiten. Het werk wordt gedaan: any place, anytime and anywhere. Wat we zeker weten, is dat als de stroom uitvalt of de hardware defect raakt, hele bedrijventakken stilvallen. Zonder PC, laptop of internet kunnen we niet meer werken.

 

Professionele ICT-reiniging zorgt ervoor dat de hardware altijd goed functioneert en schoon is. Met name dit laatste is een belangrijke factor voor kantoormedewerkers. Want niet alleen onze manier van werken verandert, ook de eisen die we aan de werkplek stellen.

Schone werkplek

De veranderingen van de afgelopen jaren maakt het dat de werkplek gedeeld wordt met meerdere collega’s. De ICT-apparatuur op de werkplek worden hierdoor intensiever gebruikt dan ooit te voren. Onderzoek heeft aangetoond dat 39% van de medewerkers van mening is dat hun werkplek vies en onfris is. Van deze medewerkers is 65% van mening dat een schone werkplek de verantwoordelijkheid van de werkgever is. Oftewel, stof om over na te denken.

Doe de check   Prijsopgave aanvragen

De held van facilitair

Door het meest belangrijke onderdeel van de werkplek, de computer en randapparatuur schoon te houden, speelt de facility manager in op de veranderende manier van werken. Het levert direct een positieve bijdrage aan de schoonbeleving en tevredenheid van het personeel. Het is nu eenmaal fijner werken met een schoon toetsenbord. Onderzoek dat door Fokker Aerostructures is uitgevoerd laat zelfs zien dat een schone werkplek het belevingscijfer omhoog heeft getild van een 5,6 naar een 8,3. Een beoordeling waar de facility manager trots op mag zijn. Maar ook op andere werkgebieden zoals ICT, HR en management wordt er winst geboekt.

Benieuwd hoe u dé held van uw organisatie kan worden?

Betere bedrijfsprestatie

Uit cijfers van MKB Servicedesk blijkt dat een zieke medewerker € 250,- per dag kost. Goede hygiëne op de werkvloer zorgt voor minder bacteriën en virussen en draagt bij aan een reductie van het ziekteverzuim. Tevens blijkt uit onderzoek dat medewerkers die tevreden zijn met de werkomgeving, minder verzuimen en productiever zijn.

ICT-reiniging is duurzamer

Tot slot helpt professionele ICT-reiniging organisaties om duurzamer met hardware om te gaan. Regelmatig de apparatuur schoonmaken garandeert een langere levensduur. Dit voorkomt dat de apparatuur vervangen hoeft te worden wegens het simpele feit dat deze niet goed gereinigd werd. Het verlengen van de levensduur levert een effectieve bijdrage aan de circulaire economie. Want hoe langer de levensduur van een toetsenbord, computermuis of notebook, des te meer CO2 reductie en minder verspilling van grondstoffen.

Doe de check   Prijsopgave aanvragen

Over THP

THP is een onderneming dat sinds 1996 ICT-reiniging aanbiedt. Met de jaren zijn kantoren en de apparatuur die deze bevatten flink veranderd. Waar voorheen veel vaste werkplekken in kleinere kamers te zien waren, ziet men tegenwoordig meer open kantoorruimtes met flexwerkplekken en wisselende bezettingen. Dit heeft geresulteerd in een toegenomen gebruik van de werkplekapparatuur. Een regulier schoonmaakbedrijf mag deze ICT apparatuur niet reinigen. Daarom heeft THP zich op dit punt gespecialiseerd. Zo maken wij toetsenborden op professionele wijze schoon, maken we computerkasten stofvrij en voeren we ook kabelmanagement uit.

THP is een onmisbare kracht voor de meer dan 1500 bedrijven waar wij ICT reiniging voor verrichten. Onze opdrachtgevers delen onze visie, dat iedereen op elk gewenst moment aan schone werkplekapparatuur moet kunnen werken.

Werkplek check

Bent u benieuwd hoe de hygiëne van uw werkplekapparatuur er voorstaat? Dan kunt u geheel vrijblijvend de Werkplek check uitvoeren. Wij geven u graag meer inzicht in wat professionele ICT-reiniging daadwerkelijk inhoudt.

Eerst behoefte aan meer informatie over onze dienst? Ria en Anna staan u graag te woord. Vul uw gegevens in op het formulier op de contactpagina en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op.

Delen:
?