3 tips om jouw camera in orde te houden tijdens het reizen

1 augustus 2019

1. Bescherm de camera tegen de regen 

Tijdens de reis kan het onverwachts gaan regenen. Wees hierop voorbereid en zorg dat je altijd een regenhoes of plastic tas in je rugzak hebt. Met de regenhoes kun je jouw tas beschermen en in de plastic zak kun je de camera wikkelen om te voorkomen dat er waterschade ontstaat.

2. Draag een polsbandje die gekoppeld is aan de camera

Het dragen van een polsbandje is handig voor twee dingen:

1) Beschadigingen

Zo voorkom je te allen tijde dat de camera uit je handen valt. Zeker als je in ruig gebied (zoals de bergen, boot of drukke stad) fotografeert.

2) Diefstal

Het voorkomt diefstal. Het is bekend dat in drukke toeristische steden dieven vaak op de loer liggen voor dure camera’s, telefoons en andere luxe hardware. Ze gebruiken dan o.a. de ‘scooter techniek’ waarbij ze dicht langs je heen rijden, het toestel uit je handen grijpen en direct doorrijden. Als voetganger kun je daar dan niks meer tegen doen. Maar als je jouw camera hebt bevestigd aan je pols, dan zullen de dieven wel twee keer nadenken voordat ze de camera proberen te stelen.

3. Reinig de camera regelmatig

Tijdens het rondtrekken zal jouw camera veel stof, zand en vocht opvangen. Helemaal in tropische klimaten met een hoge luchtvochtigheidsgraad zoals in grote delen van Azië en Zuid-Amerika is de camera gevoelig voor schade. Dit kun je doen bij de volgende soorten verontreiniging:

1) Zand

Als er zand op de lens zit, borstel het zand dan voorzichtig naar de randen van de lens en borstel het dan uit de lens door halve cirkel bewegingen naar beneden te maken.

2) Vocht

Met een zakdoekjes kun je gemakkelijk het vocht absorberen en verwijderen. Zorg er wel voor dat al het zand weg is, anders ontstaan er krassen bij het wrijven.

3) Stof en vette vingers

Het is altijd handig om  reinigingsdoekjes bij je te hebben. Het kan altijd voorkomen dat je een lens verwisselt en dan net per ongeluk het glas aanraakt. Dan is het altijd fijn om doekjes bij je te hebben en dit schoon te maken. Zorg wel dat je doekjes hebt die zelf opdrogen en niet vochtig blijven! De Happy met schone hardware doekjes van THP werken hier goed voor en zijn te bestellen in onze webwinkel.

Bestel reinigingsdoekjes 

Delen:
?